Bijuterii Certificate de laborator și evaluări

Diferența dintre certificatele de laborator pentru bijuterii și evaluările de bijuterii

Cei mai mulți oameni au atât certificate de laborator de bijuterii, cât și evaluări pentru bijuteriile lor valoroase, dar cele două documente nu sunt unul și același lucru. Ele au scopuri diferite și conțin un set diferit de informații care sunt utile atât pentru proprietarii de bijuterii, cât și pentru persoanele care caută bijuterii noi pe care să le cumpere.

Certificatele de laborator pentru bijuterii și evaluările merg adesea mână în mână, dar certificatul de laborator este un document care descrie informații despre o piatră prețioasă nemontată, cum ar fi un diamant care nu a fost montat în nicio bijuterie, în timp ce evaluarea oferă informații detaliate despre valoarea de piață a unei bijuterii, fie că este nemontată sau deja montată ca inel, cercei sau colier, de exemplu.

Alegerea laboratoarelor și a evaluărilor

Atunci când alegeți certificatele de laborator și evaluările bijuteriilor pe care intenționați să le achiziționați, cel mai bine este să alegeți o companie independentă care furnizează aceste documente, mai degrabă decât să vă bazați pe documentele create de compania de la care intenționați să cumpărați bijuteriile. În caz contrar, vă confruntați cu potențialul ca laboratorul sau evaluatorul să fie părtinitor, deoarece aceștia vor beneficia de pe urma vânzării bijuteriilor.

Dacă aveți deja certificate de laborator de bijuterii și evaluări ale bijuteriilor dvs. existente, dar nu sunteți sigur de acuratețea lor, ar putea fi util să faceți o nouă evaluare a obiectelor dvs. pentru a vedea care este valoarea lor actuală de piață.

Certificate de laborator pentru bijuterii

Certificatele de laborator pentru bijuterii sunt rapoarte scrise care detaliază pietrele prețioase nemontate, mai degrabă decât piesele de bijuterie finalizate. Certificatele includ informații despre tăietura și forma diamantelor (sau a altor pietre prețioase), precum și despre gradele de culoare și claritate ale pietrei, așa cum au fost stabilite de Institutul Gemologic al Americii (GIA). Certificatele de laborator conțin detalii despre greutatea în carate, precum și despre dimensiunile diamantului, ținând cont de unghiurile pietrei.

Odată întocmit, certificatul de laborator nu ar trebui să se schimbe decât dacă piatra este modificată fizic sau dacă se constată ulterior că piatra prețioasă a fost evaluată incorect prima dată.

Evaluări de bijuterii

Întregul motiv pentru care oamenii obțin certificate de laborator și evaluări ale bijuteriilor este acela de a documenta valoarea în dolari a diamantului, fie că este vorba de investiții personale, fie pentru a avea o înregistrare fizică a pietrei prețioase în scopuri de asigurare. Este, de asemenea, o documentație excelentă de care să dispuneți în cazul în care decideți să vă vindeți bijuteriile la o dată ulterioară sau să le transmiteți membrilor familiei.
Este înțelept să faceți o evaluare a bijuteriilor valoroase pe care le dețineți în cazul în care acestea sunt furate sau în cazul în care treceți printr-un divorț sau o tranzacție succesorală. Înainte de a achiziționa o nouă bijuterie, puteți, de asemenea, să o faceți să fie evaluată pentru a vă face o idee bună despre valoarea de piață a piesei înainte de a scoate sume mari de bani pentru a o plăti, dacă nu merită suma de bani pe care o cer pentru ea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*