Buletin informativ comunitar: Prejudecăți sexuale; formarea sinapselor; convergența genelor | Spectru

Ilustrație de Laurene Boglio

Trei noi fire de cercetare în autism au atras o mulțime de tweet-uri de felicitare în această săptămână. Să ne scufundăm!

Un subiect în 16 părți, de Alessandro Gozzi, un om de știință senior la Institutul Italian de Tehnologie din Rovereto, Italia, descrie un mecanism din spatele părtinirii sexuale în autism, prezentat într-o preprint publicată de echipa sa pe bioRxiv luna aceasta. „Aici am studiat o genă cunoscută de risc pentru autism numită Ube3A„, a scris el pe Twitter pentru a începe threadul.

„Datele noastre sugerează asta Supradozaj Ube3a poate contribui la părtinirea sexului în condițiile de neurodezvoltare prin influența asupra mecanismelor diferențiale de sex”, a concluzionat Gozzi.

Thomas Nickl-Jockschat, profesor asociat de psihiatrie la Universitatea din Iowa din Iowa City, a calificat rezultatele interesante și i-a mulțumit lui Gozzi „pentru că m-a lăsat să fiu un parte a acestei colaborări.

„Fire mare și muncă fantasticăa scris pe Twitter Veera Rajagopal, om de știință la compania de biotehnologie Regeneron Pharmaceuticals din Tarrytown, New York.

Un alt subiect în mai multe părți a început cu o întrebare: „Sunt toți sinapsele create egalea întrebat Oscar Marín, profesor de neuroștiință la Centrul pentru neurobiologie de dezvoltare de la Kings College London din Marea Britanie.

„Am abordat această problemă în investigați cablarea interneuronii PV+ și SST+ în neocortexul de șoarece”, a continuat tweet-ul lui Marín, explicând cercetările sale asupra celulelor parvalbuminei și somatostatinei care au apărut în Ştiinţă 25 noiembrie.

Marín a rezumat concluziile pe Twitter: „Traducerea locală a proteinelor este reglementată la anumite conexiuni la controlează formarea sinapselor în sistemul nervos. »

Clémence Bernard, un asociat de cercetare în laboratorul lui Marín, a împărtășit un „rezumatul concluziilor hârtie de către universal @brainotopia.”

„Sinapsele excitatoare de la același neuron presinaptic pe IN sst și IN pv au proprietăți diferite. Acum știm cum!!!” a postat pe Twitter Jai Polepalli, profesor asistent de anatomie la Universitatea Națională din Singapore.

Liset M de la Prida, directorul Laboratorio de Circuitos Neuronales de la Instituto Cajal din Madrid, Spania, s-a întrebat „dacă mech-uri similare sunt în joc în hipocampul dorsal CA1, unde interneuronii PV+ și SST+ se conectează diferit cu celulele piramidale profunde și superficiale.

Alți oameni de știință de pe Twitter au salutat un alt studiu legat de autism, publicat pe 22 noiembrie în Rapoarte de celule. Nadeem Murtaza, cercetător postdoctoral la Universitatea McMaster din Hamilton, Canada, care a condus lucrarea, „a folosit proteomica pentru a examina 41 genele de risc pentru autismgăsiți convergența între gene”, a scris pe Twitter Karun Singh, profesor asociat de biochimie și științe biomedicale la universitate și consilier al lui Murtaza.

„Articol foarte impresionant… despre rețelele de interacțiune proteină-proteină pentru 41 de proteine ​​legate de autism arătând (printre multe alte lucruri!) că #mitocondriile sunt o trăsătură comună”, a scris pe Twitter Julien Courchet, cercetător la Institutul NeuroMyoGene din Lyon, Franța.

Asta e tot pentru buletinul informativ al comunității din această săptămână! Dacă aveți sugestii pentru postări sociale interesante pe care le-ați văzut în cercetarea autismului, nu ezitați să trimiteți un e-mail [email protected].

urmareste-ne pe Facebook, Stare de nervozitate (@Spectru), instagram și LinkedIn.

Abonati-va pentru a profita la maximum Spectru direct în căsuța dvs. de e-mail.

Citează acest articol: https://doi.org/10.53053/UXSZ5907

Add Comment