Certificate de diamant

Certificatele de diamant de la organizații independente, cum ar fi Gemological Institute of America (GIA), oferă un raport de clasificare a diamantelor, care vă oferă informații valoroase despre cei 4 C care au fost luați în considerare atunci când s-a stabilit prețul diamantului. Este important să folosiți o sursă externă pentru certificatele de diamante, în locul bijutierului care vinde diamantul care vă interesează, deoarece bijutierul dorește să facă bani din vânzarea diamantelor, certificatele pot fi ușor părtinitoare și ați putea plăti mai mult decât valoarea de piață a diamantului.

Motive pentru a avea certificate de diamant

Atunci când mergeți la un magazin de bijuterii sau luați în considerare posibilitatea de a face o achiziție de la un comerciant online, bijuteriile care au certificate de diamant tind să se vândă cu câteva sute de dolari mai mult decât diamantele care au același grad de clasificare, dar care nu au certificate. Acest lucru se datorează faptului că bijutierul recunoaște că, de obicei, își clasifică diamantele cu un nivel mai bine decât o organizație independentă de clasificare, cum ar fi Gemological Institute of America. GIA este mai conservator atunci când clasifică diamantele, deoarece nu câștigă nimic din vânzarea diamantelor.

Plătiți prețul corect pentru diamantul dumneavoastră

Diamantele sunt evaluate în funcție de calitatea lor, pe baza unui sistem de clasificare care utilizează cei 4 C. Ar trebui să primiți certificate de diamante (denumite și rapoarte de clasificare) de la companii independente, mai degrabă decât de la un bijutier, pentru a vă asigura că primiți o raportare imparțială a valorii diamantului. În caz contrar, s-ar putea să plătiți pentru diamantul dvs. mult mai mult decât valorează acesta în realitate.

Protejarea investiției dvs.

Diamantele nu reprezintă același tip de investiție ca și cumpărarea de acțiuni și obligațiuni, dar certificatele de diamant vă oferă o investiție mai bună decât simplul fapt de a avea diamantul. Certificatele de diamant facilitează vânzarea unui diamant în viitor, deoarece aveți o documentație care să ateste cât valorează diamantul și de ce a fost evaluat la acea valoare. De fapt, dacă încercați să vindeți diamante fără a avea certificate de diamant, majoritatea dealerilor nu vor cumpăra de la dumneavoastră și veți ajunge oricum să vi se întocmească un certificat, așa că ați putea la fel de bine să aveți un raport de clasificare a certificatului creat în momentul achiziției, pentru protecția dumneavoastră actuală, precum și pentru posibilitățile viitoare de vânzare.

Securitate sporită în timpul curățeniei și reparațiilor

Mulți oameni ezită să își aducă bijuteriile la bijutier atunci când au nevoie de servicii de reparații sau de curățare. Îi face pe oameni să se întrebe cum vor ști cu siguranță că au primit înapoi același diamant pe care l-au adus. Este un eveniment extrem de rar ca un bijutier să schimbe intenționat diamantele, însă acest lucru se poate întâmpla neintenționat. Certificatele de diamant acționează ca o măsură de securitate suplimentară în acest caz. Ele sunt precum amprentele digitale stocate în bazele de date ale poliției; ele conțin toate datele necesare pentru a potrivi persoana cu amprentele digitale, iar certificatele de diamant au suficiente informații despre diamant pentru a potrivi diamantul cu certificatul și cu proprietarul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*