Costul diamantului

Cum se determină costul diamantelor

Dacă doriți să cumpărați un diamant, veți învăța totul despre cei 4 C ai diamantelor: tăietură, culoare, claritate și carate. Dar, în mintea cumpărătorului obișnuit, există un al cincilea “c” care poate fi cel mai important dintre toate: costul diamantului.

Prețul real al unui diamant este determinat de un sistem de clasificare care ia în considerare tăietura diamantului, culoarea, claritatea și numărul de carate. Există o organizație non-profit numită Gemological Institute of America (GIA), care a conceput sistemul oficial de clasificare a diamantelor și, datorită acestui sistem, un diamant cu mai multe carate poate costa mai puțin decât un diamant mai mic, dacă diamantul mai mare are o clasificare inferioară în ceea ce privește tăietura, claritatea sau culoarea. Costul este determinat, de asemenea, de către comerciantul cu amănuntul.

Cumpărarea diamantelor online

Internetul oferă o multitudine de informații despre diamante, educând cumpărătorii cu privire la valoarea diamantelor în funcție de mărime, formă și claritate – și, din fericire, costul diamantelor este reglementat de liniile directoare ale industriei. Acest lucru înseamnă că puteți cumpăra online pietre prețioase cu diamante cu la fel de multă încredere ca și cum ați cumpăra bijuterii de la un comerciant local, mai ales dacă vă acordați timp pentru a vă informa despre costul diamantelor înainte de a începe căutarea pietrei perfecte.

Ghid pentru costul diamantelor

Fiecare bijutier își stabilește propriile prețuri pentru pietrele sale prețioase, inele, coliere și alte articole. Atunci când este vorba despre costul diamantului, acesta depinde și de forma diamantului. O formă “rotundă strălucitoare” va tinde să coste mai mult decât o formă “smarald”, chiar și atunci când sunt de aceeași calitate și de aceeași dimensiune.

Dacă aveți un buget minim, cum ar fi 500 de dolari sau mai puțin, vă puteți aștepta să găsiți un diamant cu o greutate în carate între 0,15 și 0,25, montat într-un aur de 10-14k. Dacă vă aflați pe piață pentru un diamant cu un cost cuprins între 500 și 750 de dolari, vă puteți aștepta să puteți achiziționa unul cu o greutate între 0,20 și 0,37 carate. Dacă sunteți în căutarea unui diamant de 1 carat, ar trebui să vă așteptați ca costul diamantului să varieze între 2.000 și 3.500 de dolari.

Obțineți cel mai mult diamant pentru banii dvs.

Atunci când cercetați costul unui diamant, există mult mai mulți factori de luat în considerare decât dimensiunea diamantului. Amintiți-vă că forma (tăietura) diamantului va afecta foarte mult costul diamantului, precum și claritatea diamantului. Puteți obține mai multe diamante mai mici la un cost mai mic decât un singur diamant mai mare, datorită rarității exploatării unui diamant de dimensiuni mai mari. Uneori, un diamant va fi frumos cu ochiul liber și va avea un cost rezonabil – dar poate avea un rating mai mic de calitate sau de tonalitate acordat de GIA. Atunci când vă cumpărați diamantul, va trebui să decideți ce este mai important pentru dumneavoastră: costul diamantului, dimensiunea diamantului, calitatea (ratingul dat de GIA) sau cum arată atunci când este purtat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*