Cum să cumpărați un diamant

Informații despre diamante

Primele diamante au fost exploatate în India, în urmă cu mai bine de 2800 de ani. Diamantele pe care le găsim astăzi sunt toate extrem de vechi. De fapt, majoritatea au o vechime de 900 de milioane de ani sau mai mult, cel mai vechi diamant cunoscut având o vechime de 3,2 miliarde de ani. La fel ca fulgii de zăpadă, fiecare diamant este în întregime unic. Nu există două diamante care să fie exact la fel.

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când înveți cum să cumperi un diamant și nu ar trebui să te grăbești niciodată să cumperi un diamant fără să faci mai întâi o mică cercetare cu privire la modul în care diamantele sunt evaluate.

Cei “4 C”

Toată lumea are multe lucruri de luat în considerare atunci când stabilește cum să cumpere un diamant. În întreaga lume, bijutierii folosesc cei “4 C” ca modalitate de a descrie valoarea unui diamant. Dacă doriți să învățați cum să cumpărați un diamant, trebuie să aflați exact care sunt cei 4 C și cum contribuie fiecare aspect la valoarea diamantului.

Cei 4 C sunt: Cut, Clarity, Carats și Color.

Cum să cumpărați un diamant pe baza tăieturii: Tăietura unui diamant descrie modul în care un artizan înclină piatra prețioasă pentru a reflecta cel mai bine lumina prin diamant, făcându-l să strălucească. O tăietură de calitate scoate în evidență frumusețea unui diamant și îl face mai valoros, în timp ce un diamant slab tăiat se va vinde la un preț mai mic, deoarece nu este la fel de strălucitor sau de strălucitor.

Cum să cumpărați un diamant în funcție de claritate: Claritatea unui diamant se referă la cât de clar este diamantul atunci când îl privești prin el. Un diamant perfect este rar; majoritatea au incluziuni și defecte, deși multe dintre ele nu pot fi văzute fără mărire. Când vă uitați la un diamant în funcție de claritate, căutați să vedeți dacă există pete întunecate în interiorul diamantului.

Cum să cumpărați un diamant în funcție de carate: Diamantele mai mari costă mai mult decât cele mai mici, chiar dacă caratele totale ale diamantelor sunt aceleași. De exemplu, un singur diamant de un carat vă va costa mai mult decât trei diamante montate într-un inel care însumează un carat. Acest lucru se datorează faptului că diamantele mai mari sunt mult mai rar de găsit. Atunci când diamantele sunt tăiate, acestea își pierd aproximativ jumătate din dimensiune.

Cum să cumpărați un diamant în funcție de culoare: Culoarea reală a unui diamant este o preferință personală. Dar diamantele care sunt incolore, cunoscute sub numele de diamante albe, sunt cele mai rare și, prin urmare, costă cel mai mult. Diamantele vin, de asemenea, în diferite nuanțe, inclusiv galben, verde, albastru și roz, printre altele.

Certificatele și evaluările

Pe lângă faptul că trebuie să înțelegeți ce trebuie să căutați în ceea ce privește cei 4 C atunci când învățați cum să cumpărați un diamant, ar trebui să învățați, de asemenea, cum să citiți certificatele care descriu detalii despre diamantul nemontat și, poate, să faceți ca orice diamant care vă interesează să fie evaluat profesional de către o organizație independentă. Este posibil să nu doriți să acceptați evaluarea făcută de bijutier pentru simplul fapt că acesta este părtinitor și poate evalua diamantul la un preț ușor mai mare decât valoarea sa reală, pentru a obține mai mulți bani din vânzarea diamantului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*