Defecte și incluziuni ale diamantelor

Defecte interne ale diamantelor

Atunci când se consideră că un diamant are un defect, acesta este o piatră prețioasă imperfectă. Ceva din diamant nu s-a format corect sau există mici imperfecțiuni în interiorul pietrei. Defectele și incluziunile din diamante sunt adesea imperceptibile pentru o persoană obișnuită și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la micile incluziuni care apar în majoritatea diamantelor. De fapt, există doar foarte puține diamante care pot fi etichetate drept “perfecte”, iar dacă acestea sunt plasate în categoria celor fără defecte și incluziuni ale diamantelor, sunt șanse ca diamantul să fie extrem de scump!

Există unele incluziuni minore care fac ca un diamant să pară ușor tern. Incluziunea din interiorul diamantului poate afecta claritatea pietrei, deoarece, în timp ce lumina trece prin piatră, este interceptată de incluziune. Multe dintre aceste defecte și incluziuni pot fi reduse sau reparate cu ajutorul diverselor forme de procese de tratare pe care gemologii și bijutierii au învățat să le facă de-a lungul anilor.

Alte defecte și incluziuni ale diamantelor pot fi suficient de mari pentru a provoca o slăbiciune în piatra prețioasă, iar piatra s-ar putea sparge sau sparge mult mai ușor decât o piatră fără această slăbiciune. Acestea sunt defectele cu care doriți să fiți atenți, deoarece reduc valoarea pietrei dumneavoastră.

Incluziuni punctuale

Atunci când un diamant are pete de cristale întunecate în grupuri sau împrăștiate în toată piatra, se spune că areo formă de defecte și incluziuni ale diamantelor numită incluziuni pinpoint. Dacă cristalele întunecate sunt toate grupate în piatră, claritatea diamantului este afectată, iar acesta pare să aibă un “nor” în interiorul pietrei. Aceste tipuri de defecte și incluziuni ale diamantelor pot face ca diamantul să valoreze mai puțin, deoarece afectează foarte mult aspectul.

Probleme cauzate de tratamentele cu laser

Atunci când un diamant imperfect este tratat cu laser pentru a elimina defectele și incluziunile întunecate ale diamantului din interiorul pietrei prețioase, uneori rămâne o linie prin diamant care seamănă mult cu un fir. Linia laserului începe de la marginea exterioară a diamantului și se deplasează spre interior, spre zona în care incluziunea întunecată a fost tratată cu laserul. Aceste defecte și incluziuni ale diamantelor sunt inestetice și ușor de observat de majoritatea oamenilor, ceea ce face diamantul mai puțin dorit.

Incluziuni minerale și cristaline

În timp ce majoritatea defectelor și incluziunilor din diamante sunt negative, există cazuri în care defectele și incluziunile din diamante sunt de fapt un aspect care atrage atenția asupra diamantului dumneavoastră! De exemplu, diamantele au de obicei cristale mai mici în interiorul diamantului, adesea atât de mici încât nu pot fi văzute fără un fel de dispozitiv de mărire. Claritatea diamantului poate fi afectată de aceste cristale, dacă sunt suficiente și dacă sunt toate grupate într-o singură zonă a diamantului.

Există câteva cazuri rare în care o altă piatră prețioasă se află de fapt în interiorul unui diamant și cu siguranță nu ar putea fi văzută ca un defect sau o incluziune în diamant. De exemplu, dacă ați avea un rubin sau un smarald care este înconjurat de un diamant, ați vedea asta ca pe o bijuterie specială – nu ca pe un defect!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*