Diamant Carat

Ce este greutatea în carate a unui diamant?

Atunci când cumpărați un diamant, ați auzit, fără îndoială, referiri la cei 4 C ai diamantelor. Caratajul diamantului este unul dintre acei “c” populari de care trebuie să țineți cont atunci când evaluați un diamant și este un termen folosit pentru a descrie cât cântărește diamantul. Un singur carat de diamant este egal cu greutatea a 200 de miligrame, sau 0,2 grame.

Diamantele sunt descrise în două moduri diferite în ceea ce privește caratul diamantului. Abrevierea “ct” este folosită pentru a descrie greutatea unei singure pietre de diamant, în timp ce abrevierea “ct TW” este folosită atunci când se descrie greutatea totală a unei întregi bijuterii – atunci când aceasta are mai mult de o piatră la locul ei.

Este important să recunoaștem că două pietre pot avea exact aceleași carate, ceea ce înseamnă că au aceeași măsură a greutății, și totuși sunt complet diferite ca mărime și aspect. Acest lucru se datorează densității reale a pietrei prețioase. Cu cât o piatră este mai densă, cu atât mai multă greutate au, iar uneori o piatră mai mică va cântări de fapt mai mult decât o piatră mai mare din cauza densității.

Valoarea unui diamant este influențată de greutatea sa.

Atunci când vă alegeți inelul cu diamant, puteți alege între o montură unică, de tip solitaire (un singur diamant pe inel) și o montură care are mai multe pietre mai mici pentru a compune inelul. Valoarea unui solitar cu un diamant de un carat va fi de fapt mai mare decât în cazul în care cumpărați un inel care are două diamante care însumează un carat sau mai mult. Diamantele de dimensiuni mai mari se găsesc mai rar atunci când se extrag diamantele, ceea ce le face mai valoroase și mai scumpe decât achiziționarea aceleiași cantități de carate de diamant în pietre mai mici.

Selectarea caratelor de diamant

Deci, cum determinați ce dimensiune de diamant să cumpărați? Doriți un diamant de 1, sau 2 carate, sau doriți un inel cu mai multe pietre mai mici? Răspunsul la această întrebare va depinde foarte mult de bugetul dumneavoastră, precum și de persoana care va purta inelul.

Un diamant va părea mai mare pe un deget subțire, așa că țineți cont de acest lucru dacă destinatarul inelului are mâinile subțiri. Măsura reală a caratelor diamantului nu este, probabil, atât de importantă, cât aspectul, forma și montarea inelului. În special pentru că un inel cu diamant de 1 carat nu va arăta la jumătate față de un inel cu 2 carate de diamant, este mult mai important să alegeți un inel care să fie plăcut la vedere decât să cumpărați unul cu cele mai multe carate pe care vi le puteți permite.

Determinați câți bani aveți de cheltuit și apoi decideți cu privire la tăietura diamantului. Odată ce ați restrâns aceste două informații, puteți începe să răsfoiți diamantele din intervalul dumneavoastră de preț, în stilul pe care îl doriți, și să aflați ce carate de diamant doriți să cumpărați.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*