
Doriți să-i oferiți prietenei dvs. o brățară de gleznă, un inel sau o brățară cu diamante, cercei cu diamante? Cel puțin, te-ai putea gândi și la un ceas cu diamante sau la un stilou Mont blanc. O bucată de diamant este obligat să o facă pe prietena ta mai obsedată. Nu-i așa că amintirea ta prețuiește celebrul cântec al lui Nicole Kidman “Diamonds are a girl’s best friend”?
Dacă te interesează și mai mult psihologia feminină, te rog să reții că fetele poartă diamant pe al treilea deget, datorită unei credințe egiptene potrivit căreia vena iubirii vine în vârful celui de-al treilea deget direct din inimă.
Termenul “diamant” este atât de faimos încât mașina de formă circulară este numită “diamant” în viitoarea instalație științifică “Diamond Light Source”. Diamond Aircraft Industries Inc. este un nume foarte popular în segmentul de zbor. India are un tren numit Black Diamond Express. O mulțime de astfel de exemple sunt observate peste tot în lume.
Oamenii s-au referit la diamant ca fiind așchii de stele, care cad pe pământ. Uneori, grupul antic obișnuia să creadă că lacrimile lui Dumnezeu care se rostogolesc pe pământ sunt concentrate pentru a forma diamantele. Mitul hindus reclamă originea diamantului ca fiind oasele unui sacrificat foarte pur și curajos.
Istoria antică arată că regii obișnuiau să poarte diamante. Se spune că cavalerii medievali purtau diamante pentru a-i face invincibili. Diamantul devenise o legendă în cazul dezgropării vinovăției de la pungași și alungării diavolilor.
Diamantul este denumit piatra prețioasă regească. Diamantul este un simbol al forței, curajului, bogăției, puterii, purității și inocenței. Istoria arată că regele Ludovic al XIV-lea a folosit diamante la curtea sa. În 1477, Maxmillian i-a dăruit un inel cu diamant Mariei, iar acest lucru a dat startul epocii în care inelul cu diamant a fost redenumit drept inel de logodnă, devenind sinonim cu simbolul iubirii și al statorniciei. Se presupune că forța legăturii chimice a diamantului întărește legătura emoțională a cuplurilor. Mitul este că, cu cât cheltuiești mai mult pentru această piatră prețioasă, cu atât crește proporțional legătura, ceea ce poate fi reformulat astfel: cu cât dimensiunea diamantului este mai mare, cu atât mai multă dăruire și iubire.
Mitul referitor la faptul că “Diamantul Speranței” s-ar fi scufundat în ocean odată cu Titanic nu este corect. Un studiu atent arată că purtătoarea Diamantului Speranței, Eva Lyn Walsh McLean, și-a anulat călătoria în ultimul moment.
Leave a Reply