Diamant – O privire interioară

Din punct de vedere astrologic, diamantul este piatra de naștere a lunii aprilie. Este, de asemenea, piatra prețioasă pentru a 10-a și a 60-a aniversare. Se presupune că diamantul întărește planeta Venus pentru a crește luxul și plăcerea în viața ta. Dacă ești Fecioară, atunci, conform astrologiei vedice, Diamantul este piatra prețioasă potrivită pentru tine. Culoarea strălucitoare, cele patru direcții perfecte de clivaj și durabilitatea sa au făcut-o cea mai populară piatră prețioasă.

Pentru interesul studentului la chimie, Diamantul nu este altceva decât un carbon. Este un polimorf al carbonului, la fel ca și grafitul. Formula sa chimică este “C” și numai “C”. Este un element nativ și aparține subclasei nemetalelor. Diamantele sunt disponibile într-o mare varietate de culori, cum ar fi albastru, roz, alb, galben. Industria de prelucrare a diamantelor apreciază mult mai mult diamantul brun, care vine în trei varietăți numite Champagne, Cognac și Coffee.

Pentru studenții de la Fizică, duritatea sa este perfectă, 10 din 10 pe scara de duritate Mohs. Diamantul este cea mai dură substanță, dăruită de natură. Doar de dragul interesului, diamantul este de patru ori mai dur decât safirul sau rubinul. Diamantul poate zgâria orice alt mineral, iar mitul “Diamantul poate tăia doar un diamant” este adevărat. Claritatea Diamantului este transparentă. Gravitația specifică a Diamantului este de 3,5, ceea ce este mult peste medie. Diamantul conduce cel mai bine căldura. În scop de comparație, este de cinci ori mai bun decât argintul. În acest scenariu, punctul de topire al Diamantului este de 3820 Kelvin, iar densitatea rețelei este, de asemenea, cea mai mare. În mod cert, Diamantul este dotat cu multe proprietăți excelente pentru a deveni prima alegere, dar, din nou, mitul indestructibilității sau eternității sale s-a dovedit a fi o noțiune prostească.

Diamantele sunt disponibile în întreaga lume. Cel mai mult este disponibil în Australia, Arkansas, Africa, Botswana, Brazilia, Canada, Congo și Rusia etc. O mare mină din Africa de Sud și-a început activitatea cu doar cinci ani în urmă.

Diamantele au fost folosite în tratamentul omenirii de veacuri. Științele medicale au reușit să găsească utilitățile sale curative în mai multe afecțiuni accidentale și obișnuite datorate rănilor, fracturilor de oase etc. Se presupune că este foarte eficient în mai multe boli ale creierului și tulburări ale sistemului nervos. Diamantul ajută chiar și la controlul secvenței hormonale a corpului uman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*