Diamante colorate

Diamante tratate cu culoare

Mulți oameni încep să prefere diamantele colorate, de culoare intensă, în detrimentul diamantelor tradiționale transparente sau albe. Unele diamante se găsesc în culorile lor naturale atunci când sunt extrase din mine, altele devin colorate de către gemologi și bijutieri în timpul unui proces de tratare. Pentru a le face mai accesibile pentru consumatorul mediu, companiile au început să trateze prin colorare diamantele de calitate inferioară, pentru a lua un diamant galben sau maroniu mai puțin dorit și a-l transforma într-un diamant frumos, viu colorat.

Diamantele colorate pot fi tratate printr-un proces numit iradiere, care utilizează un sistem de căldură ridicată pentru a modifica culoarea unui diamant. Alte diamante sunt tratate prin vopsire.

Diamantele de culoare fantezie

În timp ce multe diamante sunt inspectate și evaluate pe baza calităților lor incolore, există persoane care preferă diamantele fantezie colorate, care vin în nuanțe vii de verde, galben, roșu, roz și toate culorile diferite dintre ele.

Unele diamante colorate sunt astfel în mod natural. Dacă un diamant are azot în el, acesta are adesea o nuanță galbenă a pietrei. În cazul în care piatra prețioasă a fost afectată de radiații, piatra poate deveni verde.

Alte diamante colorate au fost tratate pentru a obține culoarea lor, iar acest lucru permite persoanelor cu bugete mai mici să achiziționeze diamantele colorate de lux. Gemologii au găsit modalități de a modifica culorile diamantelor pentru a obține orice nuanță sau nuanță dorită.

Procesul de clasificare a diamantelor colorate este ușor diferit de cel al diamantelor transparente. În primul rând, un diamant colorat este clasificat pe baza nuanței primare, culoarea albastră, roz sau roșie care constituie majoritatea culorii diamantelor. În al doilea rând, acestea sunt clasificate pe baza intensității acelei culori. Un diamant foarte intens, colorat în mod natural, este mai rar decât un diamant mai puțin intens și, prin urmare, mai scump. Un diamant tratat va costa mai puțin decât un diamant de culoare naturală în majoritatea cazurilor.

Diamantele sintetice

Cele mai multe diamante sunt găsite și extrase de către mineri, dar, mai recent, oamenii de știință au găsit modalități de a crea diamante sintetice. În timp ce un diamant sintetic este tot un “diamant adevărat”, acestea sunt create în cadrul unui laborator și nu de natură într-o mină.

Numele diamantelor colorate

Deoarece diamantele colorate de lux vin în atât de multe nuanțe diferite, uneori poate fi dificil de interpretat numele culorii diamantelor. Adesea, veți găsi două culori care etichetează nuanța unui diamant, cum ar fi albastru verzui. Fiecare denumire are o descriere a culorii primare, iar unele au o descriere a culorii secundare. Dacă un diamant se numește “diamant albastru”, vă puteți da seama că va fi o piatră prețioasă de diamant cu nuanță albastră. Dacă diamantul este numit “albastru verzui”, vă puteți întreba ce înseamnă acest lucru. Este diamantul albastru sau verde? Culoarea care este descrisă cu “ish” la sfârșit este considerată culoarea secundară, iar cealaltă culoare, în acest caz albastru, devine culoarea primară. Astfel, un diamant albastru verzui este în cea mai mare parte albastru, cu pete de verde văzute în toată piatra. Dacă dați peste un diamant etichetat “roșu maroniu”, atunci diamantul va avea cantități egale din ambele culori văzute prin piatră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*