Diamante faimoase

În întreaga lume există multe diamante despre care s-a vorbit sau despre care s-a scris în diverse povești și documente oficiale. Diamantele celebre fac parte din istoria lumii noastre și au fost găsite în diferite părți ale lumii, de către toate tipurile de oameni. De la regalitate la zei, diamantele celebre sunt adesea la fel de cunoscute ca și oamenii care le-au deținut.

Timp de secole, diamantele, diamante celebre sau nu, au fost folosite în armura războinicilor și în coroanele regilor și reginelor noastre ca simbol al neînfricării.

Muntele de lumină

Unul dintre puținele diamante celebre de formă ovală, “muntele de lumină” a fost menționat pentru prima dată în anul 1304. Cântărea uimitor 186 de carate și se spune că diamantul a fost montat în tronul de păun al lui Shah Jehan ca ochi al unuia dintre păuni.

În timpul domniei reginei Victoria, forma faimosului diamant a fost puțin modificată și a fost recuplat pentru a cântări 108,93 carate. Diamantul este în prezent una dintre bijuteriile coroanei britanice.

Diamantul Orloff

Când a fost găsit diamantul Orloff, s-a spus că acesta cântărea în jur de 300 de carate. Această piatră prețioasă dintre celebrele diamante este deținută la Tezaurul de diamante al fostei Uniuni Sovietice, situat la Moscova.

O poveste despre Orloff susține că diamantul a fost de fapt plasat în ochiul unui zeu, în templul din Sri Rangen, așa a devenit cunoscut ca fiind unul dintre cele mai faimoase diamante din lume.

Regentul

Înainte ca acest diamant incredibil de mare dintre cele mai faimoase diamante să fie tăiat, cântărea 410 carate! Numit inițial “The Pitt”, după numele primului ministru englez, William Pitt, a fost tăiat într-o formă rotunjită și era format din peste 140 de carate.

În 1717, diamantul a fost vândut Ducelui de Orleans, Regent al Franței. Atunci, diamantul a fost redenumit “The Regent”. Atunci când Ludovic al XV-lea a fost încoronat, piatra a fost montată în coroana sa.

Când Revoluția Franceză s-a încheiat, “The Regent” a fost deținut de Napoleon Bonaparte și a fost plasat în mânerul sabiei lui Bonaparte.

În prezent, diamantul este expus pentru ca toată lumea să se bucure de el la Luvru.

Speranța albastră

Cel mai cunoscut dintre toate diamantele celebre, “Blue Hope” se află în prezent la Smithsonian Institution, situat în statul Washington. Acesta a fost deținut de Ludovic al XIV-lea, iar la vremea respectivă era numit “diamantul albastru al coroanei”.

La un moment dat, în timpul Revoluției Franceze, diamantul Blue Hope a fost furat. Ulterior, a fost găsit la Londra în anul 1830, unde a fost cumpărat ulterior de Henry Philip Hope. Diamantul Blue Hope și-a primit numele de la acest individ, precum și reputația de a provoca ghinion celor care îl dețineau. În timp ce Henry Philip Hope a deținut prețiosul diamant albastru, fiecare dintre membrii familiei sale a murit în sărăcie extremă.

Continuând cu ghinionul, un proprietar ulterior al Blue Hope, domnul Edward McLean, a pierdut, de asemenea, mulți membri ai familiei în sărăcie cât timp a deținut diamantul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*