Diamante tratate

De ce există diamantele tratate

Timp de secole, oamenii au încercat întotdeauna să îmbunătățească obiectele care sunt rezultatul naturii. Am încrucișat plante și chiar animale pentru a produce noi specii și am tăiat și modelat copaci și arbuști pentru a-i face mai plăcuți ochiului sau pentru a crea borduri de lux în jurul curților și în fața caselor noastre. Când vine vorba de diamante, multe dintre ele devin diamante tratate de către bijutier, pentru a le îmbunătăți aspectul.

Diamantele tratate pot avea o claritate îmbunătățită, o culoare îmbunătățită și chiar pot fi acoperite complet pentru a îmbunătăți aspectul general. Partea pozitivă este că diamantele tratate pot ajuta persoanele cu bugete limitate să aibă posibilitatea de a achiziționa un diamant cu aspect superb.

Diamante cu claritate îmbunătățită

Pentru a îmbunătăți claritatea diamantelor, uneori, mici fisuri din diamant sunt umplute cu sticlă topită. Acest lucru poate face ca diamantul să avanseze cu un grad în sistemul de clasificare GIA și nu afectează greutatea totală a diamantului. Procedeul a fost inventat de tăietorul de diamante israelian Zvi Yehuda în 1982. De la această invenție, unele companii au început un nou proces care umple fisurile cu brom în loc de sticlă topită, însă, bromul va decolora uneori diamantul în anumite condiții de iluminare. Întotdeauna este mai bine să întrebați cu ce metodă a fost tratat diamantul atunci când luați în considerare diamantele tratate, astfel încât să nu fiți surprins atunci când vedeți diamantul la lumină în afara bijutierului.

Diamantele colorate

Există câteva tipuri diferite de diamante colorate tratate. Diamantele colorate sunt de fapt vopsite pentru a îndepărta o nuanță gălbuie și pentru a face diamantele să pară mai albe și mai transparente. Unele sunt colorate mai întunecat, pentru a modifica permanent un diamant la o culoare diferită prin utilizarea bombardamentului de electroni. Altele devin diamante tratate prin intermediul unor burghie cu laser. În anii 1970, oamenii au început să folosească lasere pentru a face găuri minuscule în diamante pentru a ajunge la pete de culoare închisă. Odată ce au ajuns la zonele de culoare închisă din diamante, ei sunt capabili să le albească cu acid, astfel încât acestea să nu mai fie la fel de vizibile. Uneori, ei finalizează diamantele tratate cu laser umplând apoi găurile minuscule cu sticlă topită.

Diamantele acoperite

Diamantele tratate cu strat de acoperire sunt asemănătoare cu diamantele colorate, cu excepția faptului că întregul diamant primește un strat de o substanță care este concepută pentru a face diamantul să pară mai strălucitor și mai translucid cu ochiul liber. De fapt, stratul de acoperire este atât de bun pe majoritatea diamantelor tratate încât poate trece neobservat, cu excepția cazului în care un gemolog experimentat studiază diamantul pentru a determina valoarea sa.

Diamantele tratate sunt adesea foarte frumoase și pot fi mai accesibile decât diamantele care nu sunt tratate. Dacă vă decideți să cumpărați un diamant tratat, asigurați-vă că informați bijutierul atunci când aduceți diamantul pentru curățare, deoarece este posibil ca acesta să fie nevoit să folosească diferite substanțe chimice pentru a-l curăța și pentru a-i menține tratamentul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*