Forme de diamant

Forme de diamante disponibile

Dacă ați crezut că toate formele de diamante sunt la fel, ați putea fi surprins de numărul abundent de forme de diamante care sunt disponibile. Cei mai mulți bijutieri oferă cel puțin nouă dintre cele mai comune forme de pietre prețioase, inclusiv:

– Diamante rotunde
– Diamante de smarald
– Diamante de inimă
– Diamantele prințesă
– Diamante pere
– Diamante radiante
– Diamante Asscher
– Diamante Marquis
– Diamante ovale

Două diamante care au aceeași formă vor avea un aspect ușor diferit în funcție de mărimea și greutatea diamantului, precum și de tipul de montura în care este așezată piatra. Același inel purtat pe două mâini diferite poate arăta, de asemenea, destul de diferit, în funcție de mărimea mâinilor.

Diferența dintre formele de diamant și tăietura diamantului

Mulți oameni folosesc în mod eronat termenii “forme de diamant” și “tăieturi de diamant” în mod interschimbabil, dar există o diferență între ei. Tăierea unui diamant se referă la modul în care artizanul maximizează caracteristicile pietrei prețioase prin crearea de unghiuri și detalii, făcând ca lumina să intre în diamant și să ricoșeze înapoi în cel mai strălucitor mod posibil. Calitatea tăieturii unui diamant contribuie în mare măsură la valoarea totală a pietrei prețioase, în timp ce forma unui diamant nu crește sau scade valoarea acestuia. Atunci când se discută despre formele diamantelor, vă referiți la forma geometrică propriu-zisă a diamantului, indiferent dacă este rotund sau oval, în formă de smarald sau de inimă, de exemplu.

Alegerea formelor de diamante

Având în vedere toate posibilitățile de forme de diamante, cum te apuci să alegi unul? Dacă vă cumpărați un diamant, este doar o chestiune de a vă uita la toate varietățile diferite și de a găsi una care să vă placă cel mai mult ochilor și care să arate cel mai bine atunci când le puneți pe deget sau le purtați în colier.

Atunci când alegeți o formă de diamant pentru altcineva, devine un pic mai dificil. Pentru un inel de logodnă, multe femei preferă diamantul tradițional de formă rotundă, în timp ce altele se pot bucura să aibă ceva mai unic. O femeie tânără sau una care este considerată o romantică fără speranță poate prefera să aibă un diamant în formă de inimă.

Alte considerente pentru selectarea formelor de diamante pentru inele ar trebui să se bazeze pe dimensiunea mâinii unei femei. Dacă aceasta are degete lungi și subțiri, poate purta cu eleganță un diamant în formă de pară, marquis sau în formă ovală. Puneți inele cu diamante de aceeași formă pe o femeie cu degete mai scurte și mai late, iar acesta va acoperi prea mult din deget și va părea voluminos, și poate chiar incomod. Mâinile mici arată de obicei cel mai bine cu diamantele de formă rotundă sau în formă de prințesă.

Cea mai populară formă de diamant pentru inelele de logodnă

Chiar dacă există o mare varietate de forme de diamante disponibile, cea mai frecvent achiziționată formă de diamant pentru inelele de logodnă este diamantul rotund. Diamantele rotunde sunt considerate “inelul de logodnă clasic”, iar pietrele sunt adesea montate în aur galben sau platină. De fapt, orice altă formă de diamant decât cea rotundă este considerată a fi o formă “fantezistă”, deoarece diamantul rotund este atât de popular.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*