Îngrijirea diamantelor

Modalități de curățare a diamantului

Există câteva moduri diferite prin care puteți asigura îngrijirea bijuteriilor dumneavoastră prețioase cu diamante, în special, există diferite procese de curățare pe care le puteți folosi pentru a le păstra la fel de strălucitoare și sclipitoare ca în ziua în care le-ați adus acasă de la bijutier!

În timp ce există multe proceduri de curățare care pot fi efectuate din propria casă, nu uitați că aproape întotdeauna vă puteți întoarce la bijutierul de unde ați cumpărat diamantul și puteți solicita o curățare profesională. Uneori, curățările sunt incluse într-un contract de garanție, așa că verificați actele pentru a vedea dacă această formă de îngrijire a diamantelor este prevăzută în contractul dumneavoastră.

Baia cu detergent

Cea mai frecvent utilizată metodă de îngrijire a diamantelor este curățarea diamantului dumneavoastră într-o baie de detergent cu apă caldă și ușoară. Umpleți un bol cu apă caldă și adăugați un detergent blând pe care îl aveți în casă. Unii oameni folosesc un detergent pentru vase, în timp ce alții vor folosi un detergent delicat pentru baie. Folosind o periuță de dinți sau o perie de sprâncene, periați-vă ușor diamantul cu apa cu spumă pentru a îndepărta orice murdărie și ulei care au ajuns pe diamantul dumneavoastră. După aceea, clătiți diamantul punându-l într-o strecurătoare (aveți grijă să alegeți o strecurătoare cu găuri mai mici decât diamantul dumneavoastră!) și trecându-l prin apă caldă pentru a îndepărta tot săpunul. Nu folosiți niciodată înălbitor cu clor pentru a vă curăța bijuteriile, acest detergent este mult prea dur.

Quick-Dip

Există pe piață mulți detergenți pentru îngrijirea diamantelor. Alegeți unul și urmați cu atenție instrucțiunile acestuia pentru a vă înmuia diamantul în detergent. După ce ați scufundat bijuteriile în detergent, nu doriți să atingeți diamantele, deoarece uleiurile de pe degete pot fi ușor transferate pe diamant. Lăsați-l să se usuce complet și apoi purtați-l sau readuceți-l în depozit.

Înmuiere în apă rece

Îngrijirea diamantelor include, de asemenea, un proces numit “înmuiere în apă rece”. Umpleți un bol cu o soluție formată din jumătate apă rece și jumătate amoniac de uz casnic. Puneți diamantul în soluție și lăsați-l să se înmoaie timp de cel puțin 30 de minute. Când îl scoateți, bateți bijuteria în jurul suporturilor de montare și apoi învârtiți-o din nou în soluția de apă rece ca o clătire finală. Îl puteți pune la uscat pe o bucată de hârtie absorbantă.

Curățarea cu ultrasunete

Puteți asigura îngrijirea diamantelor prin achiziționarea unui aparat de curățare cu ultrasunete. Aceste aparate au o cupă mică pe care o umpleți cu apă și detergent și un loc în care introduceți bijuteriile. Odată ce porniți aparatul de curățare cu ultrasunete, acesta folosește o mișcare de mare viteză pentru a curăța murdăria și uleiurile de pe bijuteria dumneavoastră.

Depozitarea diamantelor

Un alt aspect important în îngrijirea diamantelor este modul în care să le depozitați atunci când nu le purtați. Diamantele sunt pietre prețioase care pot zgâria alte diamante sau alte bijuterii, așa că se recomandă să nu le puneți niciodată într-o cutie de bijuterii sau într-o vitrină cu alte bijuterii, cu excepția cazului în care înfășurați individual diamantele cu hârtie absorbantă. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a îngriji și de a depozita în mod corespunzător diamantele este să plasați bijuteriile într-o cutie de bijuterii căptușită cu țesătură sau într-o cutie mai mare care are separatoare individuale, fiecare dintre acestea fiind căptușită cu țesătură pentru a proteja fiecare bijuterie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*