Istoria diamantelor

Istoria diamantelor variază foarte mult în funcție de sursa de documentare, deoarece istoria diamantelor este la fel de bogată în mituri și folclor ca și în fapte și înregistrări fizice. Istoria diamantelor este una plină de povești mitice, cum ar fi una în care șerpii păzeau un tărâm plin de diamante, iar istoria a fascinat oamenii cu romantismul și frumusețea care înconjoară cele mai prețioase pietre prețioase ale noastre; diamantele.

Istoria timpurie a diamantelor

Cu aproximativ 3.000 de ani în urmă, în țara India, a fost înregistrată prima istorie a diamantelor. Dacă diamantele au fost găsite înainte de această perioadă de timp, nu avem nicio înregistrare scrisă despre aceasta Diamantele din această epocă erau folosite în două scopuri principale și este destul de diferit de motivul pentru care iubim diamantele și astăzi. Diamantele stăteau ca talisman pentru a alunga spiritele rele și pentru a oferi protecție în timpul bătăliilor și erau, de asemenea, apreciate datorită capacității lor de a reflecta lumina.

Epoca întunecată a istoriei diamantelor

Este în timpul Evului Mediu întunecat că istoria diamantelor a trecut la a avea un fel de scop medical. Se spune că Sfânta Hildegarde ar fi scris o anecdotă pentru a vindeca rănile și a vindeca bolile care îi instruia pe cei bolnavi să țină un diamant în mână și să facă semnul crucii. Unii oameni din istoria diamantelor au mers până la a înghiți diamante, sperând că acestea le vor vindeca bolile în mod magic.

Evul Mediu în istoria diamantelor

În timpul Evului Mediu, diamantele au început să câștige popularitate. În acest moment din istoria diamantelor au fost descoperite multe dintre diamantele celebre, inclusiv Speranța albastră și Muntele de lumină, ambele găsite în India. În zilele noastre, India rămâne cel mai bun polizor de diamante din lume.

Evul mediu a cunoscut, de asemenea, o schimbare în istoria diamantelor – dacă înainte diamantele erau evaluate pe baza puterilor lor mitice, ele au început să fie evaluate mai mult pentru valoarea lor generală. Pe măsură ce tot mai mulți oameni au aflat despre valoarea incredibilă a diamantelor, proprietarii de mine au început să facă să circule povești conform cărora diamantele erau otrăvitoare, pentru a-i împiedica pe muncitori să înghită diamantele, ca mijloc de a le scoate din mine fără a fi detectați.

De asemenea, în această perioadă a istoriei diamantelor, oamenii au dorit diamantele mai mult decât în orice altă perioadă anterioară, mai ales pentru că au recunoscut puterea și valoarea lor. Oferta de diamante a Indiei era în scădere și nu reușea să satisfacă cererile cumpărătorilor de diamante. Descoperirea de diamante în Africa de Sud, în apropierea râului Orange, a dat startul celei mai mari curse de diamante din lume din istoria diamantelor și a contribuit la satisfacerea cererilor celor care doreau diamante pentru ei înșiși.

Mai recent

Istoria diamantelor a început să se răspândească în estul Australiei cândva la mijlocul secolului al XIX-lea. La sfârșitul anilor 1970, Australia ca producător de diamante a fost validată. Tot la sfârșitul anilor 1970, mai exact în 1979, geologii au descoperit conducta Argyle, în apropierea lacului Argyle. Din acea zi, Argyle a devenit cel mai mare producător absolut de diamante din întreaga lume și din întreaga istorie a diamantelor și produce peste o treime din volumul de diamante în fiecare an.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*